La Dame de Beaute
Het verhaal van Dokter Nadia Payot (1888-1966) en het ontstaan van de naam La Dame de Beauté.

Instituut La Dame de Beauté werkt met de produkten van dokter Nadia Payot.

Dokter Nadia Payot is van Oekraïne afkomstig maar genoot haar opleiding te Lausanne waar ze in 1918 als één van de eerste vrouwelijke dokters afstudeerde. Ze verwierf haar Franse nationaliteit door met de Franse ingenieur Edmond Payot te trouwen.

Als jong gehuwd koppel reisden ze veel, waaronder ook naar Amerika, en daar kwam zij in contact met de wereld van de schoonheid.

Terug in Parijs begon ze de ontwikkeling van cosmeticaproducten op basis van plantaardige en medische bestanddelen, ze werkte dan ook nauw samen met herboristen. Snel daarna opende ze haar eerste schoonheidsinstituut te Parijs in de Rue Castiglione. Deze zaak werd uitgebreid met een instituut te Monte Carlo en Biaritz (1937).

Tien jaar later opent Dr. Payot een school voor schoonheidszorgen boven haar zaak in de Rue Castiglione. Zij leidde gedurende 19 jaar verscheidene generaties schoonheidsspecialistes op, Estee Lauder was bijvoorbeeld één van haar leerlingen. Deze schoonheidsspecialistes werden “Dames de Beauté” genoemd.

Dankzij Dokter Payot werd het beroep van schoonheidsspecialiste erkend als een serieuze discipline, met een medische achtergrond.

Het instituut in de Rue Castiglione bestaat de dag van vandaag niet meer, maar in september 2006 opende in Parijs het eerste grote Payot SPA center, waar de visie en geest van Dokter Payot nog steeds verder leeft. Als u nieuwsgierig bent, kan u een kijkje nemen op www.payot.com."Ik heb lange tijd veel aandacht aan mijn lichaam besteed, voordat ik begreep dat ik aandacht aan mijn ziel moest besteden."

Dr.Nadia Payot - 1927


Alle prijzen zijn inclusief BTW.